Αγίας Λαυρας 111 (έναντι σταθμού ΗΣΑΠ) - Ανω Πατήσια

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΛΥΜΠΙΑΝΑΚΗΣ

Ορθοπεδικός Χειρουργός  | Άνω Πατήσια & Ν. Κηφισιά - Αττική

 
 
 
 
ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΟΝΑΤΟΣ - ΩΜΟΥ
 
Η αρθροσκόπηση είναι μία χειρουργική επέμβαση που εκτελείται από ορθοπεδικούς για να επισκοπήσουν, να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν προβλήματα μέσα σε μία άρθρωση. Διάφορα νοσήματα και κακώσεις που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε οστά, χόνδρο, συνδέσμους, μύες και τένοντες είναι εύκολο να διαγνωσθούν και αντιμετωπιστούν με την αρθροσκόπηση. 
 
Αν και σχεδόν όλες οι αρθρώσεις μπορούν να αρθροσκοπηθούν, κυρίως έξι είναι αυτές που εξετάζονται μέσω αυτής της μεθόδου. Οι αρθρώσεις αυτές είναι το ισχίο, το γόνατο, η ποδοκνημική, ο ώμος, ο αγκώνας και η πηχεοκαρπική. Με την πρόοδο που παρατηρείται στον τομέα των ηλεκτρονικών και την ανάπτυξη νέων τεχνικών, είναι πιθανόν στο μέλλον η αρθροσκόπηση να επεκταθεί και σε άλλες αρθρώσεις.
 
Αρχικά η αρθροσκόπηση ήταν απλά ένα διαγνωστικό εργαλείο για την προετοιμασία ανοιχτής επέμβασης. Με την ανάπτυξη καλύτερου εξοπλισμού και την πρόοδο των χειρουργικών τεχνικών, όλο και περισσότερες καταστάσεις μπορεί να αντιμετωπισθούν αρθροσκοπικά. Το μέγεθος του χειρουργείου που χρειάζεστε και η περίοδος αποκατάστασης είναι άμεσα εξαρτώμενα από την πολυπλοκότητα του προβλήματος που έχει η άρθρωση.
 
 
 
 
 

Επικοινωνήστε με τον Χειρουργό Ορθοπεδικό Εμμανουήλ Κολυμπιανάκη για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού.